Ord for dagen

mandag 27. juli 2009

Advarsel: ...om mens og Menskopper :)


Som mormor til 1 og mor til 3, og etter å ha brukt Mooncup i 4-5 år, kan jeg ikke annet enn å fullrose produktet. Jeg vil derfor gjøre dere som leser min blogg også oppmerksom på dette produktet.

Det ALLER beste har vært de gangene jeg har vært på reise, i syden med varme, sand, basseng etc. NO PROBLEM! jeg kan gjøre alt det de andre kan, og på kvelden skylder jeg den ut i vasken, og heller kokende flaskevann over. Ikke noe styr!

Man setter den inn - kjenner ikke at man har den der, man tømmer den, skyller den og setter den på plass igjen. Er man på et offentlig toalett uten vask i båsen, tømmer man den bare og gnir over med papir og setter den inn. Å ha mensen er ikke lenger noe styr, ikke noe man tenker på i det hele tatt. Noen får mindre kramper og noen sier de blør mindre og kortere. Man tørker ikke ut, som med tamponger, -man får derfor heller ikke så lett soppinfeksjon, som mange sliter med i de dagene. Det er en treningssak å sette den inn, men om man ikke er redd sin egen kropp, så lærer du det fort. Ingen lukt, ikke noe søl!

Denne helgen fikk jeg mensen, og var på hytta til mor og far, - og så hadde jeg glemt å ha med meg Cupen - FOR ET STYR - måtte jo ut og handle tamponger og alt mulig! ...og så skitten jeg følte meg på søndag da jeg endelig var hjemme igjen! - jeg hadde helt glemt hvor styrete det er med tamponger og truseinnlegg på steder hvor det ikke er skikkelig bad. Jeg kjøpte intimservietter men syns jeg bare satt og tenkte på at jeg ville hjem og dusje! Med Mooncup hadde det ikke vært noe problem!.

Ja, jeg skjønner at noen kan synes at dette er isj og æsj, - men gi det en sjans!

Og Mooncup UK er den billigste. Du kjøper den her: http://www.mooncup.co.uk/klokkeformet_kopp_norsk.html (det finnes mange andre også; divacup, damebeger etc) men jeg har bare erfaring med Mooncup da.

Jeg klippet av tuppen på den, de fleste gjør det.


Glemte en ting: den ble oppfunnet i 1930-årene, så det er jo helt tragisk at ikke flere bruker den. Det er snart 80 år siden!

5 kommentarer:

JULIE K sa...

Ja kanskje det ja : )

Medea sa...

Oj då, det lät spännande. Ska kolla upp det.

Lina sa...

Hei!
Jeg har nettopp kjøpt meg en Divacup på Iherb og er superfornøyd! Har i flere år lurt på om jeg skulle kaste meg uti og prøve en slik, men nå tok jeg endelig spranget ut og kan ikke annet enn å være fornøyd. Som sagt, jeg kjøpte min på Iherb -tror jeg betalte 25 $ for den der, jeg. Angrer ikke.

Og nå skal jeg snart på seilferie med tanterød og ser ikke at det skal bli noe slit og styr nå ihvertfall ;)

Anonym sa...

Er den 100% badetrygg?
Ser at du skriver at den er det....men likevel (litt redd for lekasje under bading)

Skulle gjerne hatt et godt alternativ til tamponger og mensutsettelsespiller!

Sissel sa...

ja - den er trygg! :)