Ord for dagen

onsdag 6. mai 2009

For oss som ikke har fotballhelter!


Ja, - jeg kan ikke navnet på sånne fotballhelter eller andre innen sport i det hele tatt. Forstår det bare ikke. Jeg har skrevet det før også - jeg DIGGER programmet Luksusfellen, - jeg blir så tiltrukket av det å kunne "redde liv" på denne måten. En slik funksjon som det er trist bare finnes på tv - en funksjon som burde vært en kommunal jobb.

I går var jeg på miniseminar i banken hjemme i Våler, - vi har jo så ny og fin bank, og ikke ti ville hester kunne holdt meg borte fra banken i går. Vi var invitert til Miniseminar om personlig økonomi med Magne Gundersen fra Luksusfellen og Johnny Olsen fra odin Forvaltning. Jeg trodde ikke at tall kunne være så gøy! Vi lo fra vi kom og til vi gikk, samtidig som vi plutselig forstod det med børsindekser og hva media kan skape av bevegelser i verdensøkonomien. Jeg har alltid bøyd unna for sånt prat,- men den godeste Johnny, med sin avslepne trønderdialekt gjorde det hele så levende og vittig at det må frem i lyset :)

Og ikke minst fikk jeg prate med Magne Gundersen fra Luksufellen, fikk høre om hvordan de tenkte og jobbet - om det hadde gått bra med deltagerne etc. Det er skikkelig modig gjort å blottlegge sin (mangel på) økonomi på den måten som de har gjort. Sosialpornografi vil nok mange mene, -men jeg tror rett og slett at det er et nødvendig program. Vi som er foreldre til tenåringener og unge voksne i dag har nok feilet litt, vi har skjemt bort en hel generasjon!

Som Magne sa; dette er ting de skulle ha lært i skolen.

1 kommentar:

JULIE K sa...

Hørtes kjempespennende ut. Ja alle tror jeg har godt av å lære litt om dette. Iblant bare fyker pengene ut og ikke skjønner man hvor de er blitt av......