Ord for dagen

torsdag 26. februar 2009

Torsdager kiler i magen


Tja, hvorfor aner jeg ikke,- men da er mye av uka unnagjort, og det nærmer seg faretruende helg. Torsdager er litt sånn luksusfølelse, -kvelden før, kan man tenke at "nå er det bare en dag igjen å stå tidlig opp" og da kan man saktens sitte oppe litt lenger. Jeg elsker å sitte oppe leeenge, særlig om de andre har lagt seg, noe de sjelden har gjort. Da kan jeg sitte i godstolen for meg selv og drømme meg litt bort og høre på den svake susingen fra varmepumpa, og litt snorking fra begge etasjer. Jeg liker å se ut i mørket.

Jeg liker å gå på kjøkkenet og finne ut at jeg hadde litt nøtter igjen i en pose, og ingen hadde tatt den siste kokosbollen fra Svinesund. Så liker jeg å lage meg en kopp te, eller en instant-kaffe av noe slag og sette meg til igjen.Jeg liker å gå på ving.no og tenke at jeg er på Mallorca - på Alcudiastranden, på morgenhard sand, - mens gåshuden enda sitter i huden. Eller at jeg er på Kypros og sitter og tar en gyros på en strandrestaurant etter en laaaaang spasertur bortover steinstier langs vannet. Jeg liker også å gå på Norwegian og lete opp billigturer til fjern og nær og se for meg at gubben og jeg drar på ovalhelg en plass og bare rusler rundt.
Så liker jeg å åpne jobbemailen og se om jeg kunne svart på ting -FØR jeg skal på jobben fredag morgen, og så liker jeg å lese blogger. Blogger som handler om hvite interiører. Det er imponerende at de faktisk BOR i et innredningsblad disse damene, enda de har både mann og barn. Det er imponerende at det ikke er slengt fra seg en sokk med hybelkanin bak tv'en, eller at det ligger 3 åpne ransler i yttergangen med 56 par sko rundt. Det er imponerende at det kan bo en mann på et soverom med levende lys, roser på puta og 103 pynteputer og smale sengetepper uten at det er stiftet opp "supersmarte" ladestasjoner for mobilen, 3 par lesebriller og 4 påbegynte bøker der.
Det er imponerende at det ikke står halvdrukkede Colaflasker på kjøkkenbenken og halvtomme druebokser i vinduskarmen. Det er imponerende at det ikke er fargesterke strandhåndklær med Gran Canaria på, tråkket ned på badegulvet, med q-tips og krølltangledninger på.

Ja, torsdager er rent magiske, jeg liker de! :D

4 kommentarer:

Julie sa...

Du skulle vært en singel forfatter du;p

Sissel sa...

hihi - nei, singel og uten barn vil jeg ikke være. Jeg tror ikke HELT på de hvite hjemmene -jeg tror de har hivd alt rotet sitt bak kameraet.

Julie sa...

Der har du det mor!;P

JULIE K sa...

He he så bra skrevet av deg. Føler det faktisk likedan. det er noe herlig med det som ligger rett foran seg. Jeg elsker de siste dager av april for da vet jeg at jeg har hele mai foran meg ( min favoritt mnd), dagene før en ferie er aller best, da vet jeg at hele ferien er foran meg tjihi, det er noe med det å glede seg til noe : ) og ja alt rotet finnes der en plass, godt gjemt for kamera tjihi : )