Ord for dagen

torsdag 26. februar 2009

Tenk om jeg har PODAGRA?


På nyttårsaften, etter middagen, fikk jeg plutselig så vondt i leddet på venstre stortå - og det ga seg ikke. Hele natten lå jeg og svettet av smerte, og i 3 dager var tåa rød og veldig vond. Jeg klarte ikke å ha på sko og kunne nesten ikke kjøre. Så ble det litt bedre, men nå murrer det og murrer det - og jeg lurer på om jeg har fått "kaptein VOM-syken" som gamle, feite menn med sigar og pjolter kan få. Urinsyregikt heter det, - podagra, om det bare sitter i stortåa.

Mannen til Mrs Bucket (Bouquet) hadde jo sopp på føttene, men fruen kalte det GOUT, altså podagra - som da skulle vitne om deres vellevenhet og rikdom.

Jeg tror jeg reagerer på svinekjøtt og fløte. Hver jul har jeg i grunn hatt vondt under føttene, og vi har for moro skyld kalt det "Juletrefot" - men i år var det altså verre enn verst. Vel, vi får se - jeg har time hos legen den 3. mars.

Litt flaut også, etter at jeg har gått ned 20 kilo og har begynt å trene, - håper legen sier at det er en alvorlig idrettsskade ;D Vel, vi får vel se og høre til uka da - blir vel en runde med blodprøver og røntgen og sånn, kjenner jeg legen min rett. Han er en grundig fyr.

3 kommentarer:

GundaM sa...

Hihi, for en artig post men vi får tro det er en idretts skade..?
Er deti kke bare menn som får podagra da eller...

Sissel sa...

Ikke bare menn - også kjerringer som lever som menn :D

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er