Ord for dagen

torsdag 18. november 2010

Å du herlige juleventetid!


isabellas, originally uploaded by Skogdame.

Har falt pladask for bladet Isabellas! Selv om alt skal være hvitt, hvitt og hvitt, så syns jeg dette bladet er forfriskende fargefylt!

Jeg har invitert en del damer hjem til meg den 12. desember for juleverksted, og i dag har jeg vært og handlet et stoff som kan se ut som beige lin. Sikkert noen hjerter eller slikt man kan sy av det. Det var Kid på Rygge Storsenter som så elskverdig stilte med 2 svære restekasser, og hver ting kostet 25, -. Sånt liker jeg! :)

Så nå kan jeg ta med meg bladene rundt i huset og bla og lese og glede meg til alt som har med julen å gjøre. Både gubben og jeg får frysninger - hver på vår måte, hehe

onsdag 17. november 2010

Hvem er vi på internett?

En venninne og jeg satt og snakket om det i dag, hvordan vi brukte bloggen og Facebook. Jo, begge brukte den for å få positive ting inn i livet. Begge har gått sykemeldte i en periode, og da er det godt å "være frisk" en plass, nemlig på internett. Da kan man legge vekk sine plager en liten stund, og så konsentrere seg om det som er hyggelig, positivt og overfladisk.

Ingen av oss skriver slike statusmeldinger; "I dag var det tungt å stå opp, kom ikke skikkelig i gjenge før jeg hadde tatt 2 Voltaren og slept meg gjennom dusjen"...

skulle tatt seg ut!!! neida -i stedet skriver vi da; "nydusjet og klar til kamp!"

Ingen vil sutre og klage, eller legge ut om sykdommer og personlige ting på internett. Nei, man tar frem det beste i seg og deler det.


og DERFOR, så kan også perifere venner og bekjente komme til å tro at man en trygdesvindler, lat, unnalurer etc. Ikke rart egentlig, når man bare skriver de gangene man føler man har prestert noe, vært litt "ovapå".

Så leste jeg om denne unge damen som fikk høre fra NAV at hun hadde for høy aktivitet på Bloggen sin til å være arbeidsufør.

Kjære vene, tenkte jeg - et blogginnlegg kan jeg skrive fra senga, eller sofaen på 2 minutter, og slenge inne et bilde jeg har på harddisken. INGEN arbeidsgiver jeg vet om har sånne jobber! Min jobb kan jeg i alle fall ikke gjøre under dyna - 5 minutter pr dag. Tror ikke jeg ville hatt en sånn jobb engang.

Vi pusset opp stua mens jeg var sykemeldt og det er hyggelig å skrive om - ikke tenkte jeg på at folk kunne tro at det var jeg som gjorde alt sammen selv. Pappa tapetserte hele stua, - mamma og mannen min pusset vinduer og bar møbler, selv tuslet jeg rundt og flyttet på pyntegjenstander i tåka. Ja, for jeg klarer å gå :) Mannen min demonterte et furuskap i alle sine deler - og det malte jeg - fordelt på en hel uke, sittende på gulvet, med maling som tørker veldig fort. Ja, for jeg klarer å sitte på gulvet å bevege armene. Likevel var jeg syk. Jobben min kan jeg ikke utføre med pauser på 5 timer i slengen, sove i 20 timer og bare drite i deadlines.

Ser dere en uføretrygdet mann som klipper plenen hjemme, tenker dere da at han er en trygdesvindler? - ja, har hørt det også jeg. Tenker dere på at mannen ligger med migrene på badegulvet og spyr et par døgn rett før? Han er ikke i hagen da, -og da snakker man heller ikke om han.

...bare sånn til ettertanke :)