Ord for dagen

torsdag 30. juli 2009

Vi skal ha nytt kjøkken!


Hurra!

Det er så slitent det kjøkkenet vi har, jeg tror nok det kan være fra 1986 da huset ble bygget, -men vet ikke. Det er nok forsøkt å være i en slags fransk landsstil, men det er akk så upraktisk! Tenk dere en liten messingvask som det eneste! den må pusses flere ganger i uken! Det er mannen min som pusser den, for det er hardt arbeid. Jeg skal ta noen FØR-bilder, og så gruer jeg meg til turen inn til IKEA (utrolig) for å plukke alle delene.

Men det er nå tegnet ferdig i alle fall! ;)

Til høyre ser dere det som jeg gleder meg mest til: et høyt fryseskap og et høyt kjøleskap mot hverandre. Og så er det overskap som går til taket. Jeg er ikke enig med meg selv om hva slags knotter jeg skal ha enda - men det er jo ikke viktig enda heller.

tester flickr



hmmm

Se her, Heidi: om du laster opp bildene dine på flickr -så beholder de skarpheten, sammenlign bare dette bildet mitt her i dette innlegget og i det under.

OLALA!

Bare tester 3 kolonner -



jaja - mistet jo alle bloggadressene mine da - men jeg finner dem vel igjen.

Skal bare se hvordan bildene og sånn blir :)


Syns bildene blir ELENDIGE jeg! hmmm - det må forskes i.

mandag 27. juli 2009

Advarsel: ...om mens og Menskopper :)


Som mormor til 1 og mor til 3, og etter å ha brukt Mooncup i 4-5 år, kan jeg ikke annet enn å fullrose produktet. Jeg vil derfor gjøre dere som leser min blogg også oppmerksom på dette produktet.

Det ALLER beste har vært de gangene jeg har vært på reise, i syden med varme, sand, basseng etc. NO PROBLEM! jeg kan gjøre alt det de andre kan, og på kvelden skylder jeg den ut i vasken, og heller kokende flaskevann over. Ikke noe styr!

Man setter den inn - kjenner ikke at man har den der, man tømmer den, skyller den og setter den på plass igjen. Er man på et offentlig toalett uten vask i båsen, tømmer man den bare og gnir over med papir og setter den inn. Å ha mensen er ikke lenger noe styr, ikke noe man tenker på i det hele tatt. Noen får mindre kramper og noen sier de blør mindre og kortere. Man tørker ikke ut, som med tamponger, -man får derfor heller ikke så lett soppinfeksjon, som mange sliter med i de dagene. Det er en treningssak å sette den inn, men om man ikke er redd sin egen kropp, så lærer du det fort. Ingen lukt, ikke noe søl!

Denne helgen fikk jeg mensen, og var på hytta til mor og far, - og så hadde jeg glemt å ha med meg Cupen - FOR ET STYR - måtte jo ut og handle tamponger og alt mulig! ...og så skitten jeg følte meg på søndag da jeg endelig var hjemme igjen! - jeg hadde helt glemt hvor styrete det er med tamponger og truseinnlegg på steder hvor det ikke er skikkelig bad. Jeg kjøpte intimservietter men syns jeg bare satt og tenkte på at jeg ville hjem og dusje! Med Mooncup hadde det ikke vært noe problem!.

Ja, jeg skjønner at noen kan synes at dette er isj og æsj, - men gi det en sjans!

Og Mooncup UK er den billigste. Du kjøper den her: http://www.mooncup.co.uk/klokkeformet_kopp_norsk.html (det finnes mange andre også; divacup, damebeger etc) men jeg har bare erfaring med Mooncup da.

Jeg klippet av tuppen på den, de fleste gjør det.


Glemte en ting: den ble oppfunnet i 1930-årene, så det er jo helt tragisk at ikke flere bruker den. Det er snart 80 år siden!

fredag 24. juli 2009

Da har jeg krystallkrone på do! :)




Da er lysekrona oppe - etter mye banning og sverting, gubben måtte bruke baufil og sage av et avstandsstykke, - etc. ellers vil vi skalle i den når vi går på do. Det gjør vi sikkert likevel - og han syns den er vederstyggelig stygg - hihi

Jeg syns kanskje det ble VEL mye innpå der, men det sier jeg selvsagt ikke høyt! hehe

torsdag 23. juli 2009

Kjøpt litt stæsj til utedassen! :)


Håndlaget SÅPEDISPENSER
Kjøpte på Hannes på Rygge Storsenter

2 kunstige rosestilker - en hvit og en rosa.
En hvit lysestake med dråpelys,
en grov, krakelert blomsterpotte med rosemotiv.

Og i helga kjøpte jeg det speilet alt står på på Fretex!

Jeg har kjøpt mange hvite rammer på IKEA - litt ulike, og funderer nå på hva jeg skal ha inni. Men den første ramma fikk dette innholdet, som er mitt livsvisdomsord :) lagde det i InDesign, eksporte det til en pdf og printet det ut på tykt papir. Syns det ble søtt jeg.

ET MÅL UTEN EN DEADLINE ER BARE EN DRØM!


I helga skal jeg hekle rosebord og sy gardin av det hvite stoffet, som også er kjøpt på Fretex.

ROSEBORD:

Det går litt fremover med utedassen da...

Ja - litt og litt blir jo ferdig en gang - tapeten, gulvbelegget og de fleste listene er på plass i alle fall! I kveld skal jeg flikke ferdig med pussepapir og maling og så begynner innredningen. Først skal jeg nå pusse opp to møbler - et nattbord og et veggskap. Har malt kremhvitt og har prøvd meg på litt krakelering. På nattbordet skal jeg også ha på litt decopauge - - det blir spennende! :)

Her er FØR-bildene fra april (!) TingTarTid...



Doen får lufta seg for tiden. Bak ser dere det hengeskapet jeg holder på å pusse opp.

Acrylmasse, - lærte jeg av faren min -tetter det meste, og det trengtes, for vi brukte bare det gamle treverket som var der fra før - og den som har gjæret de hjørnene har nok hatt det ille moro!

Vi hadde to pynteklosser liggende som var for små, så vi satte de oppå en større kloss, syns det ble greit jeg :)

Dette er serviettene jeg har kjøpt som jeg skal prøve decopauge med - gruer og gleder meg. Det kan jo bli veldig stygt ogsp -men da bare maler jeg alt hvitt igjen. :)

tirsdag 21. juli 2009

Prinsessekake på IKEA


Den er bare til å spise opp! :)

mandag 6. juli 2009

Budapest by night :)























Vi har vaert paa slottshőyden og kost oss. Jeg skjőnner jo ikke en dritt av dette kameraet, saa har vel kastet 90% av alle bildene, og de jeg har beholdt er ikke helt bra de heller, hehe

søndag 5. juli 2009

Ny frisyre i Budapest.



Det er virkelig billig her i Budapest. Astrid og jeg har vart og farget haaret og klippet oss for under 400 kroner. Helt vanvittig. Jeg ble fornőyd ogsá.

lørdag 4. juli 2009

Jeg er i Budapest



Koser oss veldig med leilighet og storbyliv.

kommer mer siden.