Ord for dagen

torsdag 28. mai 2009

Frankrike, here I come! :D


Ja - fredag etter jobben, bærer det avgårde med oss. Jeg vet ikke om jeg er helt mentalt innstilt på det ennå -men det går seg vel til. Skal pakke i kveld og instruere de som skal bo i huset vårt om vaskemaskin etc. :)

mandag 25. mai 2009

Mandagstema: TRØBBEL


Ja - ikke tvil i min sjel - kjører en reprise på et bilde jeg har hatt før, nemlig KLESVASKA mi. Jeg hater hele rommet, det gir meg trøbbel med tiden, rett og slett, for jeg skal jo jobbe fullt og så skal jeg trene, lage middag, handle og sove - når i huleste skal jeg vaske klær til en hel bataljon? OG om jeg i en ferie har vasket alt vi har, så har vi trøbbel med å få plass i skapene.... Og vi skal på ferie til fredag.....det går aldri.


Her er andres tolkninger av TRØBBEL

lørdag 23. mai 2009

En skikkelig deilig sommerdag! :D


Søstra mi, Janne - hentet meg og Sandra i dag tidlig, og så dro vi på Aqua-trening på Korpus i Moss. En veldig bra treningsøkt og så steambad og varmekulp, saltvann etterpå. Det er skikkelig mentalhygiene og avslappende å "henge" på Korpus fra morgen av og så ha god tid og ingen planer etterpå.

Vi har kommet i skade for å bruke litt for mye penger etter slike treningsøkter noen lørdager før, -for vi har havnet på Jordbærpikene på Mosseporten eller noe annet, og det koster flesk!. Så denne lørdagen dro vi rett og slett på Rema 1000 og handlet middag og lunsj, og så ble vi invitert med hjem på verandaen til Janne i solskinnet. I bare bh'er satt vi og koste oss med jordbær, meloner og berlinerboller (!), sterk kaffe og koselig prat til langt ut på ettermiddagen. Vi var ikke hjemme før i 5-tiden, og da var det jo på tide å lage middag alt.

Jeg ELSKER denne årstiden! Før man egentlig har vendt seg til at det er snakk om sommer og sol.

Lillebroren min er blitt så lik pappa!


Jeg måtte lete i gamle album for å finne ungsomsbilder av faren min. Broren min som blir 30 neste år er helt utrolig lik han :) moro med sånn familielikhet.

Jeg er visst også lik farmora mi - men -atte:

fredag 22. mai 2009

Ah! for en vidunderlig duft!


Kom hjem etter en liten kjøretur med gubben, det har regnet omtrent i hele dag og det har vært bare 9 grader. Jeg har frøset og lurt på om det ikke skulle bli sommer snart?

da vi gikk ut av bilen, kom det i mot oss en helt fantastisk duft som vi ikke har kjent siden i fjor -det luktet sene kvelder, rødvin, fred og ferie på en gang. Og ja - syrinene blomstrer! Bak tørkestativet, på grensa mellom oss og naboen står et yndig lite syrintre som bærer tungt. Jeg bare MÅTTE ta et bilde, selv om det var klin mørkt :)

Om en uke i dag så har ferien vår begynt. NÅ gleder jeg meg.

tirsdag 19. mai 2009

Dagene går så fort!


Jeg har tusen ting å gjøre på jobben, og om en uke er det bare meg igjen på avdelingen, mot før 5 stk. Det skal nok bli tøffe tak fremover -neida - jeg har jo ingen tro på at jeg skal, eller at det blir forventet av meg å gjøre fem manns jobb, - likevel blir det langt tøffere enn det var. Det jeg er mest redd for om jeg faglig kommer til å henge etter, da jeg ikke lenger vil ha noen å utveksle erfaringer med. Jeg jobber med Adobe CS4 i en industribedrift - så det er jo lett å skjønne at det er litt ensomt.

Om en uke skal jeg også på ferie, det skal bli deilig, - og så kan jeg bruke resten av sommeren, - mens de fleste andre er på ferie til å venne meg til arbeidet og legge opp til bedre rutiner,- sette grenser rundt meg selv, og gjøre de riktige tingene.

Morsomt er det åkke som! :)

søndag 17. mai 2009

tirsdag 12. mai 2009

Bil er noe dritt når man har bare én og bor på landet...


I dag skulle jeg på møte i Oslo, og noen timer inn i møtet, ringte Bjørn og fortalte at jeg hadde lagt igjen en svær dam med diesel inne i garasjen - og han ville vite om jeg hadde merket noe. Jeg kjente det for igjennom meg, -og fikk helt noia. Tenkte med gru på at jeg skulle kjøre hjem i rushet og sikkert måtte snegle meg avgårde. Joda - det var en liten dam under bilen da jeg skulle hjem også -og det luktet diesel, -men det gikk greit....

Så nå står gubben på hue oppi bilen, han har funnet flere morkne slanger, og vi kommer INGEN vei. Så gøy, når vi skal kjøre 400 mil om 17 dager :) Skoda Octavia er det...som nesten har gått 400.000 - jeg sier ikke mer....

Men jeg er evig optimist og tror det ordner seg!

søndag 10. mai 2009

Søndag og barnebursdag



Vi skal feire bursdagen til Eline i dag - sent men godt. Vi skal ha hamburgerkiosk og isbar, -og jeg tenkte vi ikke skulle ha noe godteri denne gangen. Blir vel snakket om da vel - men pytt ;)

___________________
Jeg har vært så frekk å pynte med nakne dokker - hehe


Nå er vi inne i siste timen - de ser film og spiser is. Jeg må bare fortelle noe - rundt bordet, da de spiste hamburger, så skulle de fortelle om dyrene sine, - og da sier en liten jente;

"Fisken vi hadde var helt gæærn assa! -vi bare heiv'en i do, og da blei'n liksom helt sjokka!!"
" Så viste'n oss rumpa etterpå!"


HAHAHA


Så skulle samme jenta vise oss at hun kunne gå ned i spagaten - og Bjørn latet som han kunne noe som var ENDA bedre, så han sier; "Om jeg tar en skrutrekker og stikke i naveln og vrir rundt -da detter rumpa av!" . . . jentene så forskrekket og usikkert opp på han, han smilte og gikk på badet og låste døra. Da ropte den ene jenta; "KOM IGJEN - HAN SKAL GJØRE DET DER INNE!"


HAHAHA


7-åringer er morsomme!

Ferien nærmer seg -og jeg har satt opp budsjett


Eline og Sandra i en tysk bunker ved Point-du-Hoc


En koselig kveldsstund med ost, vin og fargeblyanter utenfor huset "vårt" i St.Cyr



Eline før vi skal inn i klosterbyen Mont Saint Michelle, som ligger ute i havet - helt utrolig plass!


Jeg bruker det, å ville vite hva saligheta koster oss. Denne gangen er vi 2 voksne og 2 barn - og så skal mine foreldre også være med -de kjører egen bil.

Vi reiser fra hytta deres på Tanum i Sverige en grytidlig lørdag morgen, og skal overnatte i Tyskland eller Nederland - spørs helt hvor langt vi gidder å kjøre. Derfra går turen nedover til Belgia - mulig Luxembourg for å se graven til Patton, - så overnatte et sted til, og på mandag formiddag skal vi være klare til huset "vårt" i den lille plassen St.Cyr i Normandie. Jentene skal mate fiskene med loff mellom tærne og vi voksne skal drikke rødvin og spise Camembert :)

I uken skal vi besøke Claude Monets hage, rett nord for Paris og så må vi en tur til Mont Saint Michelle - helt spektakulært!

Lørdag 6.juni skal vi overvære 65-års jubileet for D-dagen, - Amerikanske styrkers inavasjon av strendene i Normandie - natt til 6.juni 1944. Mandag 1 uke etter skal vi hjem igjen - 2-3 dager hjemover også.

Jeg gleder meg!

Budsjettet, som er veldig romslig, og basert på erfaringstall:

Diesel: 5.000
Overnatting på hotell 4 netter: 2.400
Leie av huset: 3.000
Mat: 10.000
Utflukter, museer og shopping (cognac): 5.000

25.400,-

(bildene er fra den gang vi var der i 2006)

fredag 8. mai 2009

Nå spiser også jeg - yoghurt! :D


Ja, - helt fra det kom yoghurt i butikkene, jeg kunne vel ha vært sånn 12 år eller noe - så har jeg syntes at det var HESLIG! Sure bær og sur melk, syns jeg det smakte. Men det siste året har jeg vært fristet til å prøve og de små barnegreiene har jeg jo spist - men de smaker jo nesten bare fruktpudding. Så da Tine kom med disse nye VÅRFRISK, da var jeg solgt. Utrolig godt!

Så nå bør jeg ikke lage tzatziki eller smoothie bare av youghurten, ikke for det - det er godt det også! :) og sundt!


De nye smakene er: (hentet fra tine.no)

Granateple med bringebær: Granateple frisknet med bringebær er utrolig smakfull og passer perfekt til våren. En deilig og delikat rosafarge gjør den veldig fristende.

Appelsin og gulrot: Syrlig og aromatisk appelsinsmak med hint av gulrot. Friskt og godt.

Hylleblomst: En veldig populær smak i Sverige og Danmark og har de senere årene blitt introdusert her i Norge ofte i form av drikke. En spennende og smakfull nykommer.

Lime: Deilig smak av lime og veldig vårfrisk. Setter virkelig i gang smaksløkene.

onsdag 6. mai 2009

For oss som ikke har fotballhelter!


Ja, - jeg kan ikke navnet på sånne fotballhelter eller andre innen sport i det hele tatt. Forstår det bare ikke. Jeg har skrevet det før også - jeg DIGGER programmet Luksusfellen, - jeg blir så tiltrukket av det å kunne "redde liv" på denne måten. En slik funksjon som det er trist bare finnes på tv - en funksjon som burde vært en kommunal jobb.

I går var jeg på miniseminar i banken hjemme i Våler, - vi har jo så ny og fin bank, og ikke ti ville hester kunne holdt meg borte fra banken i går. Vi var invitert til Miniseminar om personlig økonomi med Magne Gundersen fra Luksusfellen og Johnny Olsen fra odin Forvaltning. Jeg trodde ikke at tall kunne være så gøy! Vi lo fra vi kom og til vi gikk, samtidig som vi plutselig forstod det med børsindekser og hva media kan skape av bevegelser i verdensøkonomien. Jeg har alltid bøyd unna for sånt prat,- men den godeste Johnny, med sin avslepne trønderdialekt gjorde det hele så levende og vittig at det må frem i lyset :)

Og ikke minst fikk jeg prate med Magne Gundersen fra Luksufellen, fikk høre om hvordan de tenkte og jobbet - om det hadde gått bra med deltagerne etc. Det er skikkelig modig gjort å blottlegge sin (mangel på) økonomi på den måten som de har gjort. Sosialpornografi vil nok mange mene, -men jeg tror rett og slett at det er et nødvendig program. Vi som er foreldre til tenåringener og unge voksne i dag har nok feilet litt, vi har skjemt bort en hel generasjon!

Som Magne sa; dette er ting de skulle ha lært i skolen.

søndag 3. mai 2009

Cappuccino-lady!


hihi, jeg driver og farger og striper håret -og på boksen står det jammen at det er samme farge som jeg brukte på peisen. Snakk om å "gå i ett med tapeten" :)

Jeg syns det er et ork å farge håret, - men det må til i min alder med kraftig grå ettervekst som gjør at man ser skikkelig "fættig" ut.

Vel vel - blir det fint, så legger jeg ut et skikkelig bilde.

CAPPUCCINO!



OPPDATERING:



Joda - håret ble helt greit det. Vanskelig å få frem med kamera.

fredag 1. mai 2009

Prøve å spise LITT sunnere i dag?


Mona og jeg har vært og trent styrke og tatt sol i dag - så var vi på butikken etterpå og handlet inn bare sunne greier - sa hadet til hverandre, og dro hvert til vårt. Jeg har i alle fall kokt meg en kopp GRØNN TE og smurt opp 4 stk FIBERIK med makrell i tomat m/sukkererter og Philadephia Light med druer. Aner ikke om det er bra - men godt er det!

Spent på hva Mona spiser :)


(fy flate, jeg ønsker meg nytt kamera!)

Svinesund


Ja - vi dro rett etter jobben og i deilig solskinn og var ikke hjemme igjen før sent på kveld. Det er så tilfredsstillende å ha handlet inn kyllingfileter, kaffe, ost og karbonadedeig -for ikke å snakke om gødteri -som vi IKKE trenger. Jeg angrer som en hund hver gang....men lærer aldri.

I morgen, -1.mai får jeg helle trene litt :)